Družinsko fotografiranje Fotografiranje v naravi

Dan Kobilarne Lipica 2023

Koblirna Lipica vsako leto v začetku septembra organizira prireditev Dan Kobilarne Lipica, ko nam obiskovalcem odprejo hleve, prikažejo kovanje konj, priredijo razne pirireditve na poligonu / zunanji maneži in odprejo vrata tudi do boksov plemskih konj. Ta dan je namenjen tudi otorkom, saj je veliko dejavnosti namenjjnih prav njimi.

Mi smo se odločili za družinski izlet in po dolgem času prišli vsi z družinami in starši na njino željo, saj se niti ne spomnita več, kdaj sta bila nazadnje v Kobilarni. Lep izlet smo kronali tudi z nekaj fotografijami, ki bodo naš večen spomin.

Kobilarne Lipica je domača kobilarna lipicanskih konj, ki so znani po svoji lepoti, moči in eleganci.

Njena bogata zgodovina sega več kot 400 let nazaj. Lipicanci so bili vzrejeni tukaj že v času Habsburške monarhije. Okolicija kobilarne je obdana z lepo naravo, ki vključuje park, gozdove in zelene površine. Kobilarna ponuja vodene oglede, ki vam omogočajo, da bolje razumete življenje lipicancev, zgodovino kraja in vse, kar je povezano z vzrejo in vzgojo teh edinstvenih konj.

Za tiste, ki jih zanima učenje več o konjereji in dresuri, kobilarne ponujajo tudi izobraževalne programe, delavnice in dejavnosti za otroke. Kobilarna Lipica vključujejo tudi lepe arhitekturne znamenitosti, kot so kobilarniška palača, cerkev sv. Antona Padovanskega in druge zgodovinske zgradbe.

Zaradi vseh teh razlogov je Kobilarna Lipica priljubljena destinacija za ljubitelje konj, zgodovine, kulture in narave.

Mogoče ti bo všeč tudi ...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja