Prvič sva se na pot z otrokom odpravila na Šrilanko 2017, ko je hčerka imela dobre 3 leta. Takrat je poleg fotoaparata svoje mesto v prtljagi prvič dobila tudi mala GoPro kamerca in poleg fotografij so nastali zelo lepi kratki popotni videi oz vlogi. Ti vlogi so bili sestavljeni iz fotografij in posnetkov v tako imenovano multimedijo in od tedaj se foto oprema krči, občutno več pa imamo video opreme. ? ?

Popotni video posnetek oziroma Travel vlog poskusiva sestaviti že na samem potovanju, v kolikor nam to seveda čas to dopušča.

Čeprav ni več skritih kotičkov planeta, je naš seznam poti po svetu, ki jih želimo obiskati še zelo dolg. Kje se in smo se potikali pa si lahko pogledate spodaj…. in ni več daleč do naše nove poti v neznano. ?

SLOVENIJA od tu in tam

Slovenija je res čudovita dežela in v tem sklopu boste našli naše poti ter raziskovanja skritih kotičkov prelepe dežele na tej strani Alp.

ELBA, Italija – maj 2022

Elba je mali Italjanski otok v Sredozemskem morju, karmor smo se odpeljali na kratek oddih za 1. maj 2022.

Uporabljamo profesionalno kamero BlackMagic Design PCC 6K Pro z Cine lečami, dron DJI in za kake bolj akcijske posnetke GoPro Hero Black. + Dron DJI, fotografije narejene z Canon EOS R.

ZELENORTSKI OTOKI ali KAPVERDSI OTOKI 2022

Na naš zemljevid sveta smo zapičili novo buciko, tokrat smo odpotovali v malo afriško otoško državo z uradnim imenom Republika Zelenortski otoki. Zelenortski otoki ali Kapverdski otoki veljajo za najbolj zahodno Afriško državo, ki jo sestavlja 9 vulkanskih otočkov. Potovali smo 17 dni in tudi tokrat povsem v svoji režiji – januar 2022.

Uporabljamo profesionalno kamero BlackMagic Design PCC 6K Pro z Cine lečami, dron DJI in za kake bolj akcijske posnetke GoPro Hero Black. + Dron DJI, fotografije narejene z Canon EOS R.

MALTA 2021

Na Malto smo se prvič podali 4 člani, saj se nam je na naših potovanjih pridružil naj najlajši član star 9 mescev. Potovali smo 10 dni – junij 2021

Posneto z GoPro kamero + INSTA 360° + Dron DJI, fotografije narejene z Canon EOS R.

FLORIDA 2020

Ko se je na Kitajskem že ustavil čas in je bila Slovenija še oaza brez potrjenega primera Covid smo za las še uspeli pobegniti čez lužo na tekmo Dončič / Dragič. Po pravici povedano je bila tekma bol izgovor, da sem lahko ponovno odšla na meni ljubo Florido in sem lahko še bratu pokazala kje sem živela 2x po 3 mesece.

Posneto z GoPro kamero + INSTA 360° + Dron DJI, fotografije narejene z Canon EOS R.

FILIPINI 2019

3 tedensko potovanje – oktober 2019

Posneto z DJI kamero + GoPro Max 360° + Dron DJI, fotografije narejene z Canon 5D mark II.

VIETNAM 2019

3 tedensko potovanje – januar 2019

Posneto z GoPro kamero + Dron DJI, fotografije narejene z Canon 5D mark II.

ŠRILANKA 2017

3 tedensko potovanje v lastni režiji – november 2017. Prvič sva se na potovanje odpravila z otrokom, hčerka je bila takrat stara 3 leta.

Posneto z GoPro kamero, fotografije narejene z Canon 5D mark II.