V življenju vsak pride do trenutka, ko je potrebno narediti korak naprej,… teh korakov je bilo pri meni že nekaj in niti ne premišljujem, ali so bili pravi ali ne.

Korak za korakom sem stopala naprej …

Po izobrazbi sem inženirka grafične tehnike, a že med študijem me je začela zanimati fotografija, ki sem jo vedno bolj spoznavala med korakanjem po svetu. Kot vsi ostali sem prva dela spoznavala preko študenta, nazadnje pa pristala v podjetju, kjer je bila poglavitna dejavnost digitalni tisk. Tudi tu so se dogajali koraki v plus in minus …. po skoraj petih letih sem se odločila za nov korak.

Zagotovo je bil to velik korak, ki pa sem ga v začetku izkoristila predvsem za potovanje in to sama. Bila je lepa izkušnja, ki jo priporočam vsakemu, kajti svojim sanjam je potrebno slediti in ne obupati ob prvi stopnici.

Nova stopnica in nov velik korak je bila odločitev, da postanem sama svoj gospodar. Odprla sem s.p., kjer sem kot poglavitno dejavnost izbrala fotografijo in o njej niti ne bom izgubljala veliko besed, saj sem v zavihku fotografija dodobra predstavila zvrsti, ki jih pokrivam … Oblikovanje pa je sestavni del celotne ponudbe, ki sem jo tržila in ponujala potrošnikom.

Biti sam svoj gospodar ima svoje prednosti in slabosti, kot povsod drugod, a meni osebno ta način izredno ustreza, saj sem bila odvisna od raznih dogodkov, ki se odvijajo v različnih delih dneva in lokacijah. Potrebno je bilo kar nekaj prilagajanja in vse skupaj me nekako spominja na dneve, ko z nahrbtnikom na ramenih raziskujem skrite dele sveta….

Povsem po naključju je prišla nova zanimiva ponudba in seveda sem jo takoj pograbila, saj takih priložnosti ne dobiš vsak dan. Odhod čez lužo na Florido je bila super izkušnja, ki sem jo ponovila tudi čez leto dni. Super izkušnja, dobro izkoriščen čas in nov pogled na svet daleč stran od nas, za katerega bi lahko rekel, da na trenutke ni resničen…. Ja to je drug svet…. Sanje, ki so bile pred časom tako daleč, so se odvijale pred mojimi očmi….

Srce je govorilo svojo zgodbo in kmalu se nama je v živjenju pridružila mala deklica, kar je pomenilo da se je potrebno nekako ustaliti. Sprejela sem novo delo in nove izzive v spletni prodaji, marketingu…. Moram reči, da so bile zanimive izkušnje in vedno nekaj novega. Od spleta sem se podala nazaj v tisk, izdelavo knjig, revij in škatel, a skozi vsa ta leta je bil fotoaparat ves čas v bližini, saj otroci rastejo čisto prehitro zato jih redno fotografiram na 1000 in en način. 🙂

Resnično lahko rečem:

… ne odlašajte, pokličite ali mi pišite, da naredimo vaše zanimive družinske fotografije, portrete ali fotografije otrok ter vaših hišnih ljubljenčkov…. kar pomislite, kdaj ste nazadnje naredili vašo skupno družinsko fotografijo, kjer ste vsi na sliki…..

Znano je tudi, da dobre fotografije povedo več kot besede, pa čeprav so le zamrznjeni trenutki, ki postanejo večni.

Če ste pripravljeni vaše sanje deliti z menoj, potem je to pravi naslov!

Špela Bokal

Drobni tisk

Vse fotografije in video posnetki na tej strani so moja last oz. last avtorice Špele Bokal. Objava teksta in fotografij v komercialne in zasebne namene v katerem koli mediju je prepovedana in zato jo bom kot avtorica preganjala kazensko in odškodninsko. Vsebino je mogoče dobiti po predhodnem dogovoru in dovoljenju avtorice Špele Bokal.